+34 696 516 183 fp@amomicasa.com

Qui som?

Amomicasa és un despatx d’arquitectura especialitzat en la construcció sostenible. Dins la paraula sostenible condensem la cura del medi ambient, el consum gairebé nul d’energia i el benestar de viure en un espai natural, lliure de contaminants. Per aconseguir-ho, la nostra eina més forta és l’ús generalitzat de la fusta com a material per als nostres edificis.

Som especialistes en els detalls constructius que asseguren les millors prestacions de la fusta. Amomicasa ofereix respostes ambientalment ètiques per aconseguir bellesa i benestar.

FEDERICO PESL –  LUCILA PÉREZ-ELIZALDE – arquitectes

La historia del Federico

Els meus primers passos – La meva formació acadèmica com a arquitecte a Buenos Aires va ser simultània amb la meva feina en una petita empresa d’arquitectura dedicada al disseny comercial i edificis d’habitatge de mitja alçada. Una seqüència de fusions professionals del meu mentor arquitecte em va portar a una assumpció creixent de responsabilitats de projecte. Pocs anys després, em vaig trobar ocupant posicions desafiants dins d’ambiciosos desenvolupaments immobiliaris a l’Argentina. Vaig assumir la coordinació de les consultories d’enginyeria d’enormes gratacels d’habitatges, vinculant la comunicació entre els equips de disseny.

SaAS – Durant gairebé una dècada vaig treballar a SaAS, desenvolupant el paper de cap de projecte. Aquestes tasques incloïen tot el procés, des del concurs inicial, el disseny i la direcció d’obra. El compromís professional de SaAS se centrava en la innovació tecnològica per desenvolupar solucions sostenibles. Com a continuació de la meva experiència anterior en els aspectes tècnics de l’arquitectura, vaig assumir funcions transversals al despatx com a especialista en tecnologia i construcció. Vaig desenvolupar detalls constructius per a la majoria dels projectes del despatx que havien d’incorporar els resultats de la pròpia investigació de l’empresa sobre la materialitat i eficiència energètica. La combinació dels meus coneixements específics de construcció i el meu nou entrenament en programes de certificació d’edificis verds, també em va portar a estar a càrrec dels encàrrecs de disseny de productes i consultoria de certificacions per a altres empreses.

Amomicasa – L’establiment del meu estudi independent va coincidir amb la meva recerca d’un canvi d’escala. La tornada als encàrrecs domèstics va ser una estratègia per incorporar criteris de salut més estrictes en el disseny. Aprofundir en els beneficis de la fusta i verificar els alts estàndards que permet aconseguir, m’ha portat a transformar Amomicasa en una empresa d’arquitectura dedicada principalment a la construcció en fusta. Treballo en col·laboració amb diversos arquitectes però és amb la Lupe amb qui hem construït un llenguatge propi marcat per la coincidència d’una manera de fer.

La historia de la Lupe

Des dels meus inicis en el món de l’arquitectura i el disseny, he realitzat tant obres de nova planta com de rehabilitació. He participat en projectes tan diversos com hotels, escoles, laboratoris, centres de recerca i reformes d’habitatges. He sabut aportar idees innovadores i creatives. Sóc d’esperit emprenedor, sé que menys és més. Tinc la convicció de que tots podem viure en un entorn que s’adapti a les nostres necessitats canviants, i que sigui un lloc agradable i confortable.